Ψυχολόγος

Ο Στυλιανού Μάρκος κατέχει:

Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου, Αρ. Άδειας: 372505

Δίπλωμα ψυχολογίας (BSc (Hons) Psychology), από το Πανεπιστήμιο του Χέρτφορντσαϊρ (University of Hertfordshire).

Μετεκπαίδευση στην «Κλινική Ψυχοπαθολογία», στο «Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιατρική Σχολή – Ψυχιατρική Κλινική».

Έχει δίπλωμα «Συμβούλου Ψυχικής Υγείας» από το «Athens Synthesis Centre», (Τριετές πρόγραμμα σπουδών συνθετικής συμβουλευτικής), αναγνωρισμένο από το διεθνώς γνωστό οργανισμό συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας COSCA (Counseling & Psychotherapy in Scotland),

και του έχει απονεμηθεί το «COSCA Counselling Skills Certificate», αναγνωρισμένο από το Πανεπιστήμιο του Νάπιερ (Napier University of Edinburgh).

Επίσης έχει το (Certificate of Higher Education in Psychology) από το GLYNDWR UNIVERSITY.

Ιστορικό

Είναι μέλος του διεθνώς αναγνωρισμένου επαγγελματικού φορέα – οργανισμού, Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας, COSCA (Counselling & Psychotherapy in Scotland) και χρυσό μέλος τις προστασίας ψυχολόγων PPS (Psychologists Protection Society).

Ο Στυλιανού Μάρκος ασχολείται με την ψυχολογία τα τελευταία είκοσι χρόνια και είναι σε συνεχή προσωπική εποπτεία και θεραπεία. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής και παρακολουθήσει κύκλους σεμιναρίων και ημερίδες που ασχολούνται με το ευρύ φάσμα θεμάτων ψυχολογίας.

Δραστηριότητα – Συνεργασίες

Δραστηριοποιείται ιδιωτικά στο δικό του χώρο κάνοντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες με ενήλικες, εφήβους, συμβουλευτική σχέσεων και ζευγαριών (βλ. προσφερόμενες υπηρεσίες), έχει συνεργαστεί με το επιστημονικό ιατρείο VITA EQUALIS, επίσημος συνεργάτης του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ και με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Παιανίας. Συμμετέχει ενεργά ως εισηγητής στη δημιουργία ενημερωτικών ομιλιών και αρθρογραφεί σε θέματα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία.

Συνθετική προσέγγιση

Ασκεί τη συνθετική προσέγγιση, η οποία στοχεύει στο να χρησιμοποιήσει το δυναμικό, τις προσωπικές ανάγκες και τη μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου, ώστε μέσα από τη θεραπεία να βελτιωθεί η λειτουργικότητα στην καθημερινότητά του, να βελτιωθούν οι σχέσεις με τους άλλους και με τον εαυτό του, όπως και να πλησιάσει περισσότερο στην αυτοπραγμάτωση, με αποτέλεσμα να βιώνει γαλήνη και ισορροπία.

0
People self improved
0
Seminars
0
Collaborations
0
Diplomas