Καταραμένη ζωή, άσχημη ζωή, κουραστική ζωή, δύσκολη ζωή, ανηφορική ζωή, παράλογη ζωή, άδικη ζωή, ανούσια ζωή, ψεύτικη ζωή, τρομακτική ζωή, κωλοζωή, παλιοζωή. Κουράστηκα, απογοητεύτηκα, παραιτήθηκα, πόνεσα, πονώ, βασανίζομαι, ταλαιπωρούμαι. Φτάνει, φωνάζω, γιατί, τι έχω κάνει για να τα τραβώ όλα αυτά; Πέφτω, σωριάζομαι, παραιτούμαι, αφήνομαι, παρασύρομαι κι εκεί μες στο σκοτάδι μου ακούγεται ένας ψίθυρος.
«Όλα αυτά είναι ένα μεγάλο ψέμα, μια μεγάλη φούσκα που φτιάχνεις με το ψεύτικο μυαλό σου, το εγωιστικό μυαλουδάκι σου που δεν ξεχωρίζει το Α από το Ω». Τώρα πια ο ψίθυρος γίνεται ουρλιαχτό. «Είσαι ψεύτης και όποιος λέει και υποστηρίζει τα ίδια είναι ψεύτης, υποκριτής και τεμπέλης»” Ποιος είσαι, τι είσαι, γιατί σε ακούω μέσα μου, τρελαίνομαι, τι γίνεται;
«Ακόμα να με αναγνωρίσεις, δεν θυμάσαι; Όπως και να ‘χει, είτε θυμηθείς είτε όχι, απλά άκου. Μία είναι η αλήθεια, η ζωή είναι ωραία, η ζωή είναι θαυμάσια, γλυκιά σαν άγριο βατόμουρο. Η χαρά κρύβεται παντού γύρω σου, γύρνα το κεφάλι σου, κοίτα δεξιά, κοίτα αριστερά, σταμάτα ό,τι άλλο κάνεις και αφουγκράσου τη γαλήνη και την αρμονία μέσα στα πάντα. Βγάλε τα γυαλιά σου και δες για πρώτη φορά πόσο τυχερός είσαι. Πόσα πράγματα, καταστάσεις, άνθρωποι υπάρχουν γύρω σου που περιμένουν να φωτιστείς, να κλέψουν λίγο φως να ζεσταθούν. Το φως που κι εσύ αναζητάς πέρα από τα μικροκαμωμένα όρια που έχεις βάλει. Πήγαινε πιο βαθιά πέρα από το σκοτάδι, εκεί στον άγιο τάφο, πάρε μαζί σου το φως το ζωοποιό, το άγιο φως που κρύβεις μέσα σου και μπορείς να φωτίσεις όλο τον κόσμο.
Ναι, έχεις τέτοια δύναμη, όλοι την έχουν, σταμάτα να ψάχνεις έξω από σένα για ικανοποίηση, ό,τι χρειάζεσαι σου έχει δοθεί, είναι εκεί, απλά θυμήσου πού το έβαλες και πήγαινε βρες το. Η ζωή μπορεί να έρθει εδώ, όχι εκεί, όχι παραπέρα, εδώ! Κλείσε τα μάτια και θα αρχίσεις να τη βλέπεις, μπροστά σου, μέσα σου, γύρω σου.
Η ζωή είναι εδώ, κλείσε τα μάτια και ξύπνα να τη δεις».

Πνευματικά δικαιώματα
Copyright © Στυλιανού Μάρκος, 2012.
Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος. All rights reserved.