04 Οκτ, 2013 Posted by:

Η αμφιβολία

Ζούμε όλοι μέσα σε μια κοινωνία ψεύτικη, ψάχνοντας να βρούμε την αλήθεια μέσα μας και σε αυτό το ψάξιμο ένα από τα μεγαλύτερα βοηθήματα είναι η συντροφικές σχέσεις.
Συναντιόμαστε με άλλους ανθρώπους ερχόμαστε κοντά μέσα από την μικρότητα τον ανασφαλειών που κατατρέχουν την πλειοψηφία των ανθρώπων

14 Φεβ, 2013 Posted by:

8 τρόποι να πείτε ΟΧΙ

 Δυσκολεύεστε να πείτε όχι;


Βάλτε τα όρια σας χωρίς να χαλάσετε τις σχέσεις σας, χωρίς να ψυχραθείτε και το πιο σημαντικό βάλτε τα όρια σας χωρίς να νιώθετε ενοχές. Οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται ιδιαίτερα να πουν όχι. Έχετε και εσείς πρόβλημα να πείτε 'Όχι'; Πολλές γυναίκες και άντρες έχουν μεγαλώσει μαθημένοι να αποφεύγουν να λένε 'όχι', ιδιαίτερα όταν αντιμετωπίζουν ένα άτομο με δύναμη, κύρος και εξουσία είτε είναι οικογενειακό πρόσωπο, είτε συνεργάτης ή φίλος.

17 Ιαν, 2013 Posted by:

Η ανακάλυψη του ασυνειδήτου

 

Μια αφύπνιση θεραπευτική, μια εσωτερική ανασκαφή, μια υπαρξιακή αναζήτηση. Ένα ταξίδι στα έγκατα της ψυχής, εκπαιδευτικό,

Media

09 Σεπ, 2012 Posted by:

H μεγάλη πλάνη: Τύψεις, ένοχες

Τύψεις είναι η έντονη συναισθηματική κατάσταση που βιώνει κάποιος, όταν αντιλαμβάνεται ότι κάτι που έχει κάνει ήταν λάθος. Αισθάνεται έντονες ενοχές που συνοδεύονται συνήθως από συναισθήματα θυμού, θλίψεις και φόβου.

Γράμμα πρώτο.
Αγαπημένε/η μου,
Σ...... σου γράφω αυτό το γράμμα γιατί θέλω να σου ζητήσω

09 Σεπ, 2012 Posted by:

Σχέσεις εξάρτησης

Γράμμα στην εξαρτησούλα μου.
Με ρώτησες επανειλημμένα αν ξέρω τι φταίει και χωρίζουμε, δεν έχω μάθει να μην απαντώ σε ουσιαστικές ερωτήσεις, γι΄ αυτό σου γράφω.
Όταν σε πρωτογνώρισα, μου είπες ποτέ δεν θα κάνω αυτό που γράφει παρακάτω:
Σε συναντώ...
Σε ακούω...
Σου μιλάω...
Σε αγκαλιάζω...
Σε φιλάω...
Σε έχω...
Σε σφίγγω...
Σε αιχμαλωτίζω...
Σε απορροφώ...
Σε πνίγω...
Σε αγαπώ;

Media

15 Ιουν, 2012 Posted by:

Γκεστάλτ (Gestalt) μορφολογική προσέγγιση.

Η θεραπευτική προσέγγιση Γκεστάλτ (Gestalt) εφευρέθηκε και εξελίχτηκε από τον πρωτοπόρο Φριτζ Περλς (Fritz Perls) μαζί με τη γυναίκα του Λάουρα.
Έχει επιρροές από τον υπαρξισμό, αφού ασχολείται με το εδώ και τώρα, αλλά είναι και φαινομενολογική προσέγγιση,

15 Ιουν, 2012 Posted by:

Προσωποκεντρική προσέγγιση.

Η προσωποκεντρική ψυχολογία ιδρύθηκε και εξελίχθηκε ουσιαστικά από τον Καρλ Ρότζερς (Carl Rogers) και είναι ουσιαστικά ένα κομμάτι της υπαρξιακής προσέγγισης.

Η προσωποκεντρική ανήκει στις ανθρωπιστικές ψυχολογικές προσεγγίσεις και εστιάζεται στα θετικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων.

15 Ιουν, 2012 Posted by:

Υπαρξιακή προσέγγιση

Η υπαρξιακή ψυχολογία είναι μια πολυδιάστατη προσέγγιση, η οποία ξεκίνησε ως μια φιλοσοφική αναζήτηση και άρχισε να βρίσκει οπαδούς σε όλη την Ευρώπη την δεκαετία του πενήντα. Εδώ δεν έχουμε κάποιον ιδρυτή της προσέγγισης, αλλά αρκετούς ασπαστές της. Μερικά πολύ μεγάλα ονόματα στην ιστορία της ψυχολογίας που ασχολήθηκαν με τον υπαρξισμό είναι ο Βίκτωρ Φρανκλ (Viktor Frankl), ο Ρόλο Μέι (Rollo May), ο Ίρβιν Γιάλομ (Irvin Yalom), ο Γκότφριντ Φίσερ (Gottfried Fischer) και πολλοί άλλοι.

15 Ιουν, 2012 Posted by:

Αντλεριανή προσέγγιση

 

Η Αντλεριανή προσέγγιση, όπως προδίδει το όνομά της, δημιουργήθηκε από τον Άλφρεντ Άντλερ (Alfred Adler). Ο Άντλερ ξεκίνησε μαζί με τον Σίγκμουντ Φρόιντ (Sigmund Freud), όμως στη συνέχεια διαφοροποίησε τις απόψεις του. Φέρνοντας στο προσκήνιο την Αντλεριανή προσέγγιση, η οποία υποστηρίζει ότι ο άνθρωπος πέραν των ασυνείδητων τάσεων που εδραιώνονται μέσα στα έξι πρώτα χρόνια του ανθρώπου.

13 Ιουν, 2012 Posted by:

Ψυχαναλυτική, ψυχοδυναμική προσέγγιση

Ο πατέρας της ψυχολογίας, όπως τον αποκαλούν, και ιδρυτής ουσιαστικά της ψυχανάλυσης, είναι ο πασίγνωστος στους περισσότερους Σίγκμουντ Φρόιντ (Sigmund Freud). Οι θεωρίες και οι πρακτικές του εφαρμόζονται μέχρι και σήμερα από πολλούς θεραπευτές και ερευνητές στο χώρο της ψυχολογίας. Οι περισσότερες από τις προσεγγίσεις που δημιουργήθηκαν μεταγενέστερα συνέχισαν και εμπλούτισαν την ψυχοδυναμική, άλλες επηρεάστηκαν λιγότερο και κάποιες στήθηκαν αντιδραστικά αντίθετα με την ψυχοδυναμική.

Σελίδα 1 από 3